preskoči na sadržaj
 

RADOVI UČENIKA NAŠE ŠKOLE IZ TEHNIČKE KULTURE

KLUB MLADIH TEHNIČARA "POSAVINA" djeluje niz godina. Učenici naše škole se već prema svojim interesima i sposobnostima javljaju u grupe kao što su modelari, maketari, prometna grupa, graditeljstvo, strojarstvo, foto-sekcija, elektronika i elektrotehnika, te druge projekte vezane uz tehničku kulturu.

Uz pomoć učiteljice postižu značajne rezultate na školskim, županijskim i državnim natjecanjima. 

Prošle školske godine šest učenika naše škole je sudjelovalo na državnom natjecanju u Primoštenu gdje su postigli značajne rezultate (podrobnije pogledajte na našem web sjedištu u Novostima. Nadamo se boljoj opremljenosti kabineta tehničke kulture, alatima, strojevima i materijalima kao i još većoj suradnji s učenicima, roditeljima i učiteljima.

POGLEDAJTE NAŠE NAJUSPJEŠNIJE RADOVE:

Učiteljica tehničke kulture i fizike, Marija Vrbanac

59. Županijsko natjecanje iz tehničke kulture

U našoj školi je 3.3. 2017. održano 59. županijsko natjecanje iz tehničke kulture. Na tom natjecanju su sudjelovali učenici naše škole i postigli odlične rezultate. 

  • Elena Knežević - graditeljstvo - 1. mjesto
  • Marko Muretić - strojarstvo - obrada materijala - 1. mjesto
  • Noriko Mikšić - fotografija - 2. mjesto
  • Antonio Lončarić - strojarstvo - konstrukcije - 3. mjesto
  • Stjepan Muža - modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina - 6. mjesto
  • Mateo Vranešević - maketarstvo i modelarstvo - 11. mjesto

           Mentorica: Marija Vrbanac

  • Marko Faletar - elektrotehnika - 2. mjesto

           Mentor: Tihomir Ceković

Radovi naših učenika

Stjepan Muža, 8.raz, Elena Harčević, 5.raz, Lorena Banadinović, 6.raz, Marko Muretić, 8.raz

Nagrada "Faust Vrančić" našoj učiteljici Mariji Vrbanac

Državna nagrada tehničke kulture „Faust Vrančić“ za 2017. godinu dodijeljena je našoj učiteljici tehničke kulture Mariji Vrbanac za izniman doprinos u razvoju tehničkog odgoja i obrazovanja građana u Republici Hrvatskoj, osobito mladih, za iznimne rezultate ostvarene u razvitku udruga tehničke kulture, za popularizaciju i promidžbu znanosti i tehnike, poticanje tehničkog stvaralaštva u Republici Hrvatskoj  te za zaslužene rezultate u pedagoškom, znanstvenom i stručnom radu u tehničkoj kulturi i udrugama tehničke kulture u Republici Hrvatskoj. Više od dvadeset godina aktivna je u Udruzi pedagoga tehničke kulture Sisak. Edukativno je osposobljavala brojne učitelje tehničke kulture, u školi osnovala Klub mladih tehničara „Posavina“ potičući aktivnosti u različitim područjima tehnike. Bila je mentor brojnim učenicima na državnim natjecanjima, a izniman uspjeh postigla je u 2016. godini  kada se šestero učenika natjecalo u različitim tehničkim područjima na državnim natjecanjima u Primoštenu (strojarstvo, graditeljstvo, fotografija, Smotra mladih poduzetnika) i Kraljevici (Modelarska liga). Svojim radom nastojala je pridonijeti širenju tehničkih i znanstvenih dostignuća te opismenjavanju učenika od najranije mladosti za primjenu znanstvenih i tehničko – tehnološkog razvitka gospodarstva i znanosti. Radila je na promicanju znanosti, tehnike te poticanju sklonosti i sposobnosti za tehničko stvaralaštvo.

Još jednom, čestitke na izvanrednom uspjehu.

 

Marijana Zabrešćak

 

Dobitnica povelje tehničke kulture

Učiteljica naše škole Marija Vrbanac primila je 8. prosinca 2018. godine u Zagrebu povelju koju joj je, za dugogodišnji  izniman doprinos razvitku i promicanju tehničke kulture i tehničkog stvaralaštva, dodijelio Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture Republike Hrvatske.
Ovo je još jedno u nizu priznanja za našu učiteljicu, nakon nagrade Faust Vrančić.
Hrvastki savez pedagoga tehničke kulture osnovan je 1968. godine i 2018. obilježio je  50 godina djelovanja.

TražilicaKalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Informativni linkovi
Dnevni tisak

Informatika


Anketa (mala)
Volite li više nastavu ujutro ili poslijepodne?
Arhiva vijesti
preskoči na navigaciju