2020-02-11 18:42:00

DAN SIGURNIJEG INTERNETA

Dana 11. veljače svake godine je rezerviran za obilježavanje Dana sigurnijeg interneta – cilj obilježavanja je promicanje što odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među mladima. Godinama  upravo na današnji dan tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu.

Poučavanje djece osnovnim principima sigurnosti u online okruženju iznimno je važan korak kojim stvaramo pozitivna online iskustva djece i mladih. Stoga, upravo na Dan sigurnijeg interneta intenzivno provodimo raznovrsne aktivnosti o korištenju tehnologije odgovorno, kritički i kreativno.

U promicanju boljeg interneta, naš zadatak je da ohrabrimo učenike  da se uključe u što više dobrih prilika koje se nude na internetu, dok im u isto vrijeme dajemo informacije, znanje i potporu koja im je potrebna za suočavanje s mogućim rizicima.

Svi koji žele aktivno sudjelovati u obilježavanju Dana sigurnijeg interneta mogu na dolje navedenoj stranici  preuzeti brojne edukativne i promotivne materijale te dati svoj doprinos organizacijom inovativnih i kreativnih radova i aktivnosti.

https://csi.hr/p/opis-dana-sigurnijeg-interneta-2020-godine-247

         

Željka Đerić, knjižničarka

    


Osnovna škola Braća Ribar Sisak