2020-02-21 15:44:51

Nagrađeni likovni i literarni radovi

Naša škola uključila se u akciju koju je provela Udruga za brigu o djeci i mladima „Radost“ iz Budaševa, a u sklopu proslave Dana župe i „Velike devetnice u čast bl. Alojzija Stepinca“ koja se održala u toj župi.

Ovim natječajem željela se dati prilika djeci s područja Sisačke biskupije da svojim likovnim i literarnim radom predstave najsvetiji lik Crkve u Hrvata, blaženog Alojzija Stepinca.

Svi pristigli radovi prezentirani su na izložbi u sklopu Stepinčeve večeri. Izložba se u župi Bl. Alojzija Stepinca Budaševo održala uoči i na samu proslavu župnoga blagdana 10. veljače 2020. Najuspješniji radovi bili su nagrađeni.

Natječaj je bio otvoren od  30. prosinca 2019. do  24. siječnja 2020. godine. Pozvane su vjeroučiteljice i vjeroučitelji da, u okviru vjeronaučne nastave (vjeronaučne grupe), potaknu svoje učenike na izradu likovnih i literarnih radova na zadanu temu.

U natječaj se uključilo dvoje vjeroučitelja naše škole,Dubravka Štimac – Tomaš i Darko Jelekovac, te učenici: Dora Lipovac, 6.c (likovni rad), Adriano Mionić, 6.a (likovni rad – 2.mjesto), Petra Lucija Selak, 6.c (literarni rad), Anamarija Antolić, 7.b (plakat), Matea Markuz, 7.c (literarni rad (3.mjesto), Josipa Šašo, 8.d (likovni rad – 3.mjesto), te Lara Kordić, 8.d (likovni rad).

U kategoriji likovnih radova od 5. do 8.razreda pristigla su 62 rada, a naši su učenici osvojili 2. i 3. mjesto. U kategoriji literarnih radova imamo učenicu koja je zauzela 3. mjesto.

                    Dubravka Štimac Tomaš, vjeroučiteljjica

 


Osnovna škola Braća Ribar Sisak